Sayfalar

3 Ağustos 2006 Perşembe

Nar Reçeli Tarifi Reçel Tarifleri


Nar Reçeli

Malzemeler:
2 su bardağı ayıklanmış nar
1 kg toz toz şeker
1 1/2 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
1 adet limon suyu
Yapılışı:
Şeker ve nar suyu karıştırılır ve kaynayana kadar yüksek ısıda daha sonra orta ısıda 10 dakika pişirilir.
Şuruba nar taneleri ilave edilerek 15 dakika kaynatılır.
Yüzeyde oluşan köpükler kaşıkla alınır.
Reçelin kıvamını anlamak için, kaşığın ucu ile suyundan alınır ve küçük bir tabağa damlatılır,
top şekline kalıyorsa tamamdır.
Son aşamada, nar reçeline limon suyu ilave edilerek 4-5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder